lördag 15 oktober 2011

Sommarens jordgubbstårtor

Nu är det ju knappast sommar längre, men jag vill ändå lägga upp det jag bakade för några månader sedan. Bland det allra mest somriga jag kan komma på hör jordgubbstårtor och det fick bli några sådana, dels till min mammas födelsedag, dels till midsommar.

När det gäller jordgubbstårtor har jag fastnat för ett visst utförande och gör numera ofta tårtorna på samma sätt. För smakens skull använder jag kokosflingor i bakformarna under gräddningen. Efter att jag delat tårtbottnarna så får två av de tre delarna varsitt lager passerade jordgubbar, det gör dem lite saftigare. Därefter använder jag två fyllningar som båda har skivade jordgubbar i sig: en citronkräm och en vaniljkräm. Tårtorna spacklas sedan med vispgrädde, eventuellt smaksatt med lite vaniljsocker, och dekoreras sedan med jordgubbar. Kort och gott så gillar jag kombinationen kokos, citron, vanilj och jordgubbar ;-)

Vill du ha jordgubbstårtor på något speciellt sätt, med en viss smakkombination, dekoration eller liknande så hade det varit roligt att få ta del av =) Önskar er en skön helg!

10 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Låter som en smarrig kombination tycker jag! :)

Smilla sa...

Låter gott!! Och ser mumsigt ut!! =)

Lena-Tårtan sa...

Va´gott! Roligt att du är tillbaka!!

Hanna - Bakfnatt sa...

Amy´s piece of cake: Kul att du tycker det =)

Smilla: Tack!

Lena: Tack snälla =)

Unknown sa...

Det är så kul att du är tillbaka & börjat blogga igen =) Kul att få se webb butiken sen! & spännande med bebis i magen ;)

Annica - annicake sa...

Åh vad härligt med lite sommarkänsla!
Låter hur smarrigt som helst.
Vaniljkräm ingår som standard i en jordgubbstårta tycker jag :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Linda: Tack, så glad jag blir!! Det är väldigt roligt att vara tillbaka igen =)

Annica: Tack för din kommentar! Kul att du också tycker det är gott med vaniljkräm i jordgubbstårtor =)

GH sa...

Jag vet inte vad motsvarigheten till Window Shopping skulle kunna heta ... Anblicksnjutning?
För en peron med diabetes så är detta "döden", men jag minns med välbehag hur gott det kunde vara ha ha!
Det är faktiskt så att jag kan betrakta läckerheter och minnas/uppleva smaksensationerna. Här dräller det av läckra bakverk!!

Helena mitt i smeten sa...

Det ser så himla gott ut med jordgubbstårta! Längtar redan till sommaren, tycker vi kan hoppas över hela hösten och vintern faktiskt.

Jordgubbar, citron och vanilj är ju en höjdarkombination, men lime istället för citron tycker jag om möjligt är ännu godare. Jag har flera gånger gjort marängtårta med limecurd och jordgubbar. Det är supergott!

Hanna - Bakfnatt sa...

GH: Oj, tack så mycket för dina fina ord, så glad jag blir =) Tråkigt med diabetes och samtidigt väldigt starkt av dig att kunna titta på sötsaker!!

Helena: Om inte annat så hade ju hösten och vintern kunnat få vara lite kortare och sommaren riktigt lång ;-) Åh, det där med lime låter ju väldigt gott! Kan inte minnas att jag har smakat kombinationen i bakverk någon gång, däremot i dryck och då är det ju hur mumsigt som helst! Tack för att du delar med dig =)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥