Vad säger ni, visst kan det väl vara på tiden att bloggen börjar bjuda på lite bröd?! För att vara ärlig så har jag inte bakat så värst många bröd i mitt liv, men det är något jag verkligen vill ändra på! Hembakat bröd är ju bara så gott =)
Först ut i Bakfnatts nya kategori "Bröd" blir denna otroligt enkla och snabbgjorda limpa efter ett recept som jag fått av en vän. Limpan blir väldigt saftig och för att vara ett bröd så blir den också ganska så söt i smaken. Vill man så kan man byta ut 1 dl havregryn mot lika mycket riven morot och det går också bra att röra ner exempelvis pumpakärnor i smeten.
Först ut i Bakfnatts nya kategori "Bröd" blir denna otroligt enkla och snabbgjorda limpa efter ett recept som jag fått av en vän. Limpan blir väldigt saftig och för att vara ett bröd så blir den också ganska så söt i smaken. Vill man så kan man byta ut 1 dl havregryn mot lika mycket riven morot och det går också bra att röra ner exempelvis pumpakärnor i smeten.
Ingredienser till 2 limpor
6 dl dinkelmjöl
6 dl rågsikt
6 dl havregryn med fullkorn
6 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl ljus sirap
1 l fil
6 dl dinkelmjöl
6 dl rågsikt
6 dl havregryn med fullkorn
6 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl ljus sirap
1 l fil
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt sirap och fil och rör om tills allt har blandats. Häll över smeten i två avlånga, smorda bakformar och grädda i mitten av ugnen, 175 grader. Grädda bröden i 45 minuter, lägg aluminiumfolie ovanpå dem och grädda ytterligare 45 minuter. Bröden skall alltså totalt gräddas i ca 90 minuter.
13 kommentarer:
Brödrecept är alltid välkomna! Roligt om du också börjar med såna. :) Det här brödet verkar riktigt gott, och lagom lättbakat. :)
Hembakat bröd är så gott. Låter saftig och god.
Tack snälla för kommentaren om min bild på cocktailen :-)
Ha bra!
Tove: Tack, roligt att du tycker det =) Detta var ett perfekt bröd att börja med, tyckte jag ;-)
Lätta och Goda recept: Tack för din kommentar! Bilden fick verkligen din cocktail att se god ut =)
wow äntligen,nu går det och kommentera.Åh vad kul att du fastnat och kommer göra oftare.ser ju så gott ut,nybakat är allra godast
Toppen! Tack igen för att du gjorde mig uppmärksam på att det inte fungerade förut =) Ja, här kommer det allt att bli mer bröd framöver och precis som du skriver så är nybakat allra godast =)
Åh, detta är verkligen en härlig klassiker som jag nästan glömt bort! Måste snart baka det igen enligt ditt recept med dinkelmjöl, för det har jag inte provat någon gång!
Kul! Hoppas att det smakar =)
Ser jättegott ut, ska spara ner ditt recept!
Så roligt att läsa =)
Hej Hanna! Var ett tag sedan.. Roligt och se att du fortfarande har vart igång och gör så fina bakverk!
Nu ska jag snart vara mammaledig så jag hoppas att jag hinner baka lite mer då. Kul att ha dina fina blogg som inspiration igen!
Hejsan Annie! Tack så mycket för dina fina ord, så glad jag blir! Så mysigt att du snart skall vara mammaledig! Precis som du så hoppas jag på att få in mer bakning framöver =)
Det ser gott ut! :) Ska testa snart :)
Tack =) Så roligt att du vill testa!
Skicka en kommentar
Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥