måndag 23 januari 2012

Superenkelt bröd

Vad säger ni, visst kan det väl vara på tiden att bloggen börjar bjuda på lite bröd?! För att vara ärlig så har jag inte bakat så värst många bröd i mitt liv, men det är något jag verkligen vill ändra på! Hembakat bröd är ju bara så gott =)

Först ut i Bakfnatts nya kategori "Bröd" blir denna otroligt enkla och snabbgjorda limpa efter ett recept som jag fått av en vän. Limpan blir väldigt saftig och för att vara ett bröd så blir den också ganska så söt i smaken. Vill man så kan man byta ut 1 dl havregryn mot lika mycket riven morot och det går också bra att röra ner exempelvis pumpakärnor i smeten.


Ingredienser till 2 limpor
6 dl dinkelmjöl
6 dl rågsikt
6 dl havregryn med fullkorn
6 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl ljus sirap
1 l fil

Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt sirap och fil och rör om tills allt har blandats. Häll över smeten i två avlånga, smorda bakformar och grädda i mitten av ugnen, 175 grader. Grädda bröden i 45 minuter, lägg aluminiumfolie ovanpå dem och grädda ytterligare 45 minuter. Bröden skall alltså totalt gräddas i ca 90 minuter.

13 kommentarer:

Tove sa...

Brödrecept är alltid välkomna! Roligt om du också börjar med såna. :) Det här brödet verkar riktigt gott, och lagom lättbakat. :)

Lätta och Goda recept sa...

Hembakat bröd är så gott. Låter saftig och god.

Tack snälla för kommentaren om min bild på cocktailen :-)

Ha bra!

Hanna - Bakfnatt sa...

Tove: Tack, roligt att du tycker det =) Detta var ett perfekt bröd att börja med, tyckte jag ;-)

Lätta och Goda recept: Tack för din kommentar! Bilden fick verkligen din cocktail att se god ut =)

Sweet Passion sa...

wow äntligen,nu går det och kommentera.Åh vad kul att du fastnat och kommer göra oftare.ser ju så gott ut,nybakat är allra godast

Hanna - Bakfnatt sa...

Toppen! Tack igen för att du gjorde mig uppmärksam på att det inte fungerade förut =) Ja, här kommer det allt att bli mer bröd framöver och precis som du skriver så är nybakat allra godast =)

Vardagsfröjd sa...

Åh, detta är verkligen en härlig klassiker som jag nästan glömt bort! Måste snart baka det igen enligt ditt recept med dinkelmjöl, för det har jag inte provat någon gång!

Hanna - Bakfnatt sa...

Kul! Hoppas att det smakar =)

Amy's piece of cake sa...

Ser jättegott ut, ska spara ner ditt recept!

Hanna - Bakfnatt sa...

Så roligt att läsa =)

Annie sa...

Hej Hanna! Var ett tag sedan.. Roligt och se att du fortfarande har vart igång och gör så fina bakverk!
Nu ska jag snart vara mammaledig så jag hoppas att jag hinner baka lite mer då. Kul att ha dina fina blogg som inspiration igen!

Hanna - Bakfnatt sa...

Hejsan Annie! Tack så mycket för dina fina ord, så glad jag blir! Så mysigt att du snart skall vara mammaledig! Precis som du så hoppas jag på att få in mer bakning framöver =)

Kiki sa...

Det ser gott ut! :) Ska testa snart :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack =) Så roligt att du vill testa!

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥