lördag 25 augusti 2012

Chokladiga cupcakes

Idag har det varit släktkalas, ett slags knytkalas, och jag fick äran att baka =) Jag valde att göra dessa cupcakes och det känns verkligen som att det var evigheter sedan jag dekorerade några bakverk. Det är nästan så att jag hade glömt vilken rogivande effekt det kan ha på mig att sitta och göra små blommor! 

Det fick bli browniemuffins med vit chokladfrosting och dekorationer i marsipan. När det gäller själva smaken så hör frostingen till en av mina favoriter, men jag tycker inte att den blir den allra vackraste att spritsa. Efter att ha analyserat mina egna bilder på cupcakes så tycker jag mig se ett mönster, nämligen att sådana frostings som innehåller smör och florsocker verkar har en tendens att ge ett något finare resultat. Är det någon som känner igen sig i detta?

8 kommentarer:

Tove sa...

Dom blev väldigt söta med de röda och vita blommorna! Nästan så jag också längtar efter att få pyssla blommor igen. :) Tror du har helt rätt vad det gäller frostingen, sådana med florsocker och smör ger skarpare mönster av tyllen och därför "prydligare" resultat. Gör någon med mycket choklad eller kakao i så är den nog minst lika god som den du hade här. :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Åh, så roligt att se dig här Tove även om du tar det lite lugnt med bloggandet just nu =) Du lyckades verkligen sätta ord på vad jag menade, för det är just det där med skarpare mönster som jag tänkte på! Tack för att du delar med (och tipset om mycket choklad eller kakao), då ska jag allt ta och testa någon sådan frosting framöver!

Amy's piece of cake sa...

Så fina och så kul med din butik! Visste inte att du hade startat den :) Önskar dig stort lycka till med den!

Hanna - Bakfnatt sa...

Åh, tack snälla =)

Johanna - A lovely cake sa...

Superfina cupcakes verkligen och riktigt gott låter det också! Blommorna var bara så söta :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack så mycket Johanna =)

Anette´s söta bak sa...

Vilka söta cuppisar du gjort. Känner hur det kliar i skaparfingrarna, men har inga projekt på gång på ett tag framöver. Lycka till med din butik!

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack snälla Anette =)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥