onsdag 11 augusti 2010

Vegancupcakes

Hej på er allesammans! Under natten som gick bjöd en av våra återkommande sommarjobbare på dessa veganska cupcakes som jag hade fått äran att baka =) Från början hade jag tänkt ge mig på en tårta, men efter vissa överväganden med mig själv så valde jag att göra cupcakes istället. De går ju helt klart mycket snabbare att göra, och det passade mig därför fint mitt mellan två tolvtimmarspass ;-)

Jag kan varmt rekommendera alla som har ett intresse av eller är nyfikna på veganska bakverk att kolla in Cecilias finfina blogg Flickan & kakorna. Cecilia delar med sig av sina kunskaper om att baka utan animaliska produkter och på hennes sida hittade jag detta recept på chokladmuffins som jag valde att göra. Därefter gjorde jag en veganiserad variant av denna frosting, där smöret byttes ut mot Milda mjölkfritt och Philadelphiaosten mot Tofuline cream spread original.

Resultatet? Cupcakesen fick gott betyg och jag låter en av kollegornas ord få tala för sig själv: "Hade jag inte vetat att de var veganska så hade jag aldrig gissat det" =)

15 kommentarer:

Tove sa...

Cupcakesen ser jättegoda ut! Fin idé med ananaskörsbär som dekoration, de matchar dessutom formarna jättebra. ;-) Vad jobbar du med förresten? Inget vanligt 8-16 jobb (om det nu finns sådana längre?) i alla fall, verkar det som...

Cupcakesfluffan sa...

Vilka fina muffins,bra att ha recept på mjölkfrifrosting om man får mjölkproteiallergiker eller veganer på besök

Anonym sa...

Ja det är ju verkligen ett gott betyg =) Å fina blev de! Tycker att det är fint när man dekorerar med frukt och bär. Känns lite nyttigare oxå ;-)

/Lisa - Sockerrus

Erika - Bakglädje sa...

Vad vackra de blev. Vilken tur att det går att baka efter alla önskemål. Ska lägga receptet på minnet ifall jag får besök av en vegan i framtiden.

Carro's Blogg sa...

Som vanligt är dina cupcakes jättefina!!!

Kul att jag trodde ditt systerbarn var en liten flicka, jag skrattade jättemycket när jag läste att hon var 26 år.

Hanna - Bakfnatt sa...

Tove: Tack! Jag valde att köra på ett "naturligt" tema med gröna formar och bär som dekoration - det kändes så rätt på något vis ;-) Jag visste inte att physalis också går under namnet ananaskörsbär, men nu vet jag =) Jag arbetar natt på Posten, och ja, det finns fler arbetsuppgifter än att dela ut posten (många tar för givet att man är brevbärare bara för att man jobbar på Posten, hihi).

Cupcakesfluffan: Tack! Ja visst är det bra att ha! Kan dessutom tänka mig att göra om denna kombination ;-)

Lisa: Hihi, ja visst känns och är det lite nyttigare?! Tack för din kommentar!

Erika: Tack! Ja, det känns toppenbra att kunna tillgodose olika önskemål =)

Carro: Hihi, och jag skrattade när jag läste Din kommentar, då du trodde att mitt systerbarn var ett litet barn =) Tack för dina fina ord!

Idas Söta sa...

Vilka härliga cupcakes! De ser jättegoda ut och du har spritsat dem jättefint!

Annica - annicake sa...

Mmm! ser väldigt goda ut! Blir väldigt fräscht att dekorera med frukt.

Det är ju tur att det går att baka gott även om det är vegan eller t ex glutenfritt! Folk har ju ofta förutfattade meningar om att det som inte är "vanligt" ska smaka konstigt. Är ju bra att det går att överraska och överbevisa dem :)

Cecilia sa...

Nej men titta! Så kul att du provade på dessa. Vågade du dig på agave, eller tog du sirap/honung istället? Brukar funka fint att byta men jag har inte testat i det här receptet.

Jätteskoj att de gick hem! Kan inte tänka mig annat när de blev så här snygga :) Det har visst sina fördelar att jobba natt ;)

Hanna - Bakfnatt sa...

Ida: Tack vad du är snäll!

Annica: Så roligt att du tycker det, tack! Det känns jättebra att kunna baka till personer med olika önskemål, exempelvis veganer och allergiker! De måste ju också kunna få sig en godbit ;-)

Cecilia: Visst provade jag på agave! En helt ny produkt för min del, och det var faktiskt lite spännande att gå runt bland butikshyllorna med en inköpslista med nya produkter i näven =) Jag är glad att jag testade detta recept, och kan helt klart tänka mig att göra det igen! Jo, en och annan fördel finns det allt med att arbeta natt ;-) Tack för din kommentar, och tack än en gång för att du delar med dig av dina vegankunskaper!

sana sa...

Så söta med frukt på ;=)
hihi...när jag provade baka Cecilia recept måste jag hitta från många plats för att hitta på Agave ;=p

Camilla (Himmelske Kager) sa...

Hvor er de fine :-)

Hanna - Bakfnatt sa...

Sana: Tack! Själv hade jag turen att hitta agave vid första försöket ;-)

Camilla: Tack så mycket!

Tove sa...

Började själv fundera om ananaskörsbär faktiskt är rätt namn, det är bara en översättning från deras finska namn. Physalis är väl nog det "svenska" namnet i alla fall. :-) Och skoj att veta vad du sysslar med när du inte bakar. :-)

Hanna - Bakfnatt sa...

Tove: Efter din förra kommentar så blev jag nyfiken och kollade upp namnet! Ananaskörsbär verkar användas här i Sverige också, fast namnet är kanske inte lika utbrett som physalis =)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥