Idag bjuds det på tre mycket enkla och snabbgjorda jordgubbsbakelser! För att göra dem bakar du helt enkelt en rulltårtsbotten, tar ut cirklar av den och och garnerar de små bottnarna med vispad grädde och jordgubbar - klart! =) Självklart kan man använda sig av annan botten eller frukter/bär om så önskas!
Ett sätt att garnera bakelserna på kan vara att spritsa eller bre grädde på bottnen, placera ut stående jordgubbar i en cirkel, spritsa eller klicka i grädde i mitten och sedan placera en jordgubbe på toppen.
Ett annat sätt är att varva skivade jordgubbar med vispad grädde och dekorera det hela med en jordgubbe, vänd i lite strösocker.
En mycket snabb variant är att spritsa eller bre grädde på bottnen och sedan lägga en hög med jordgubbar i mindre bitar ovanpå.Rulltårtsbotten
Till dessa bakelser använde jag receptet från Sverigerullen, men bakade bottnen i en långpanna med måtten 23x33 cm, och lät den gräddas i ca 7 minuter. Det räckte då till 6 stycken bakelsebottnar. Garnering
Vispad grädde
Färska jordgubbar